DSpace 7 Sürümünün Hedefleri
DSpace 7.0 Release Hedefleri

DSpace 7 Sürümünün Hedefleri

Tim Donohue tarafından düzenlendi, en son 03 Haziran 2021 tarihinde değiştirildi.Meta verilerin başlangıcına git

Aşağıdaki yayın tarihlerinin/zaman çizelgelerinin tümü geçici hedefler olarak kabul edilmelidir. Bu zamanlama, tutarlı bir geliştirici katkısı olduğunu varsayar. Bu tutarlı çaba düzeyini sağlamak için DSpace Yönlendirme Grubu ve DSpace Liderlik Grubu ile yakın bir şekilde çalışırken, gönüllü temelli kalkınma kaynaklarına olan bağımlılığımızı hafifletmek için devam eden bağış toplamaya büyük ölçüde bağımlıyız. Bu nedenle, aşağıdaki zaman çizelgesi hedefleri bir an önce değişebilir. Bununla birlikte, bu sayfayı mümkün olduğunca güncel tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

DSpace 7.x Sürüm Sürecine Genel Bakış

Tamamen yeni bir Kullanıcı Arayüzü (ve REST API) oluşturmanın karmaşık doğası nedeniyle, DSpace v7.x biraz farklı bir sürüm planı benimseyecektir (v5.x veya v6.x'te görülenden).


DSpace 7.0 için Aşamalı Beta Sürüm Süreci

Aşamalı bir Beta sürüm sürecinde birkaç ay içinde v7.0 özelliklerini yayınlayacağız (aşağıdaki hedeflere bakın).

Bireysel Betalar "özellik tamamlanmış" olmayacaktır. Bunun yerine, her Beta sürümü, önceki Beta'ya ek özellikler katacaktır.

Beta'lar herkese açık olarak duyurulacak ve indirilebilecek veya Docker aracılığıyla sunulacak.

Topluluk üyeleri, sonraki bir Beta'da çözülebilmeleri için her Beta'yı test etmeye ve sorunları geri bildirmeye teşvik edilir (son 7.0 sürümünden önce)

Daha düşük öncelikli bazı özellikler, sonraki bir 7.x sürümü için ertelenebilir.

İki UI'nin (XMLUI ve JSPUI) özelliklerini bir araya getirmenin karmaşıklığı ve 7.0'ı mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunma arzusu nedeniyle, en yüksek öncelikli özellikler (en yaygın olarak kullanılanlar) olarak 7.0'ı yayınlamayı seçtik. tamamlandı. Bu, daha düşük öncelikli özellikler henüz tamamlanmadıysa, sonraki bir 7.x sürümü için yeniden planlanabilecekleri anlamına gelir. Ancak geriye dönük uyumluluğu korumak için her 6.x özelliği bir 7.x sürümünde tamamlanacaktır.

Öncelikli özelliklerin/görevlerin (ve bunların geçici yayın planlarının) bir listesi için DSpace 7 GitHub Proje Panolarımıza bakın. Unutmayın, bu program akıcıdır. Örneğin, ek topluluk geliştiricileri daha düşük öncelikli bir özelliği uygulamaya gönüllü olursa, bu özellik geçici olarak daha sonraki bir 7.x sürümü için planlanmış olsa bile 7.0'da yayınlanabilir.


DSpace Kilometre taşları

DSpace 7.0, DSpace tarihindeki en büyük sürüm olacak. Topluluk geri bildirimlerine, kullanım durumlarına ve ihtiyaçlara yanıt olarak DSpace Governance tarafından stratejik planlamanın doruk noktasıdır (ek ayrıntılar için Stratejik Planlama'ya bakın)

DSpace 7 Sürümünün Hedefleri
Mehmet Demirel 7 July, 2021
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment

DSPACE 7.0 Beta 5 Now Available
Join the DSpace 7.0 Testathon & Try Out Beta 5!