DSpace 7'nin ilk stabil versiyonu çıktı
DSpace 7.0'ın ilk stabil sürümü yayınlandı

DSpace 7'nin ilk stabil sürümü olan DSpace 7.0 artık indirme, test etme ve geri bildirim için hazır. DSpace 7 özelliklerinin önizlemesi için demo siteleri de mevcuttur.

DSpace 7, DSpace'e tek, modern bir kullanıcı arayüzü ve REST API getiriyor ve mevcut teknolojik standartları ve en iyi uygulamaları entegre ediyor. Bu yeni kullanıcı arayüzü, DSpace 6'nın mevcut çekirdek arka ucu ile birleşerek yalın, duyarlı, yeni nesil bir depo ile sonuçlanır.

Önizleme sürümü, DSpace 7'yi yazılım tarihindeki en büyük geliştirme çabası haline getiren birçok yeni özelliğe ilk bakış sağlar:

Modern, duyarlı ve kolay özelleştirme için bir Bootstrap teması kullanılarak oluşturulmuş yeni Açısal (Angular) Kullanıcı Arayüzü.

Öğeler arasında karmaşık bağlantılı ilişkilere izin veren DSpace-CRIS projesinden ilham alan isteğe bağlı yeni bir öğe türü olan yapılandırılabilir varlıklara sahip. DSpace 7, DSpace topluluğu arasında popüler olan iki kullanım durumu için bu özelliği uygulama seçeneğini içerecektir:

Dergi Hiyerarşisi: bir Dergi, Cilt, Sayı, Makale ve Yazar için nesneler oluşturun ve bağlantı kurun

Araştırma Varlıkları: Yayınlar, Projeler, Fakülte, Bölümler vb. dahil olmak üzere araştırma yaşam döngüsünde etkileşime giren nesneleri temsil eder.

Yapılandırılabilir varlıklara teknik bir derinlemesine dalış için buraya tıklayın.

Kendi kendini belgeleyen ve insanlar tarafından göz atılabilen, tamamen yeniden tasarlanmış bir REST API.

Yeniden tasarlanmış gönderiler ve iş akışları, sürükle ve bırak arayüzüne sahip tek sayfalık bir gönderim süreci ve PDF'ler gibi yaygın biçimlerden otomatik meta veri çıkarma özelliği.

DSpace 7, DSpace'in, geliştirme sürecinin başlarında sorunları belirlemek ve ele almak ve daha kararlı sürümlere yol açmak için tasarlanmış test odaklı geliştirme uygulamaları kullanılarak geliştirilen ilk sürümüdür. Ayrıca tasarım ve geliştirme ile ilgili kararlar için bir çalışma grubu modeli kullanan ilk sürümdür.


DSpace 7.0 Stabil sürümünü bugün test edebilirsiniz!

DSpace 7.0 Angular UI Demo sunucusu: https://api7.dspace.org

DSpace 7.0 REST API Demo Sunucusu : https://demo7.dspace.org

Hesap adı olarak "[email protected]" ve şifre olarak "dspace" kullanarak bu ortamların her ikisinde de oturum açabilirsiniz.

DSpace 7.0 sürümünü genel kurulum talimatları için buraya tıklayın

Yardımına ihtiyacımız var!

Bize ulaşabilirsiniz...

DSpace 7'nin ilk stabil versiyonu çıktı
Mehmet Demirel 9 August, 2021
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment

DSpace 7.0 Sürüm Notları
DSpace 7.0 Versiyon Notları