Ücretsiz açık kaynaklı kurumsal açık erişim platformu DSpace
Dünya çapında en geniş kullanıcı ve geliştirici topluluğu

Ücretsiz açık kaynaklı kurumsal açık erişim platformu DSpace

DSpace açık kaynaklı platform, herkese ücretsiz olarak sunulmaktadır ve GitHub'dan indirilebilir. Kod şu anda BSD açık kaynak lisansı altında lisanslanmıştır. Bu, herhangi bir kuruluşun herhangi bir lisans ücreti ödemeden kodu kullanabileceği, değiştirebileceği ve hatta ticari uygulamalarına entegre edebileceği anlamına gelir. Elbette, eğer yazılımı geliştirirseniz, bu kodu herkesin yararına topluma geri kazandırırsınız. Günümüzde dünya çapında 100'den fazla katılımcı katkıda bulunan kod, hata düzeltmeleri, vb. Katkıda bulunuyor. DSpace yazılımı, bültenleri planlamak ve topluluk tarafından sunulan yeni özellikleri ve hata düzeltmelerini entegre etmek için birlikte çalışan, daha küçük bir grup gönüllü geliştiricisi (taahhüt sahipleri) tarafından yönetiliyor. . Platforma katkıda bulunan tüm katılımcıların tam listesi için DSpace Katılımcı Listemize bakın.

Gereksinimlerinize en uygun olup olmadığını görmek için DSpace yazılımını diğer açık kaynaklı çözümlerle karşılaştırın. DSpace yazılımının, Birleşik Krallık'tan JISC tarafından finanse edilen bir girişim olan Repositories Support Project tarafından yapılan diğer açık kaynaklı havuz platformlarıyla karşılaştırılması.

Dünya çapında en geniş kullanıcı ve geliştirici topluluğu

DSpace, şu anda DSpace yazılımını bir üretim veya proje ortamında kullanan 1000'in üzerinde kuruluşa sahiptir. En yaygın kullanım, kurumsal kütüphaneler olarak araştırma kütüphaneleridir, ancak konuyu temel alan depoları, veri kümesi havuzlarını veya medya tabanlı depoları barındırmak ve yönetmek için yazılımı kullanan birçok kuruluş vardır. Burada kayıtlı kullanıcıların tam listesine bakın. Tüm kayıtlı kullanıcıların bir haritası için burayı ziyaret edin.

Ücretsiz açık kaynaklı kurumsal açık erişim platformu DSpace
Mehmet Demirel 4 August, 2019
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment

DSpace Metadata Scope and Usage
Domain Core