Handle.Net Destek
açıkerişim

Sorular ve yorumlar [email protected] adresinden HNR Yöneticisine e-posta ile gönderilebilir. HNR Yöneticisi, CNRI'nin tanıtıcı hizmetlerinin Çözüm Hizmet Sağlayıcıları tarafından kaydedilmesini, kayıt ve hizmet ücretlerinin alınmasını, tanıtıcı öneklerinin oluşturulması ve güncellenmesini yönetir ve yerel tanıtıcı hizmetinin çalıştırılması ve tanıtıcı sunucusunun yapılandırılmasıyla ilgili soruları yanıtlar. Önek atanmış olan kullanıcılar e-posta iletilerinde bunlara referans vermelidir. Birden fazla öneki olan yöneticiler, sorunun, sorunun veya sitebndl.zip dosyasının hangi önekle ilişkili olduğunu belirlemelidir.


Hızlı ipuçları:


Tanıtıcı Hizmetinizi Taşıma ve / veya Tanıtıcı Sunucusunun IP Adresini Değiştirme. Tanıtıcı sunucunuzun IP adresi değişirse, hdl-setup komut dosyasını yeniden çalışana kadar (yönergeler yazılım dağıtımında bulunan install.txt dosyasındadır) ve sonuçta oluşan sitebndl.zip dosyasını önekinizdeki servis bilgilerinin güncellenebilmesi için [email protected] adresindeki HNR Yöneticisi. E-posta iletinizde güncellenecek öneki belirlediğinizden emin olun.

DSpace Kullanıcıları için İpuçları. Yeni DSpace kullanıcıları , sunucunuzu kurmak ve yapılandırmak için DSpace Belgeleri'ndeki (şu anda https://wiki.duraspace.org/display/DSDOC18/Installation#Installation-TheHandleServer adresinde bulunan ) adımları izlemelidir . Ardından, DSpace marka dosyası tarafından oluşturulan sitebndl.zip dosyasını göndermek için Bir sitebndl.zip Dosyası Yükle formunu kullanın. HNR Yöneticisi ön ekiniz hakkında sizinle iletişime geçecektir. DSpace dağıtımınıza dahil olan tanıtıcı sunucu yazılımının en son sürüm olmayabileceğini unutmayın. Kulplarınızı çözerken hatalar görürseniz, [email protected] adresinden HNR Yöneticisine başvurun .

Kayıp Parola. Parolanızı kaybederseniz, anahtarlarınız için yeni bir parola oluşturmak için hdl-setup'ı yeniden çalıştırabilir ve elde edilen sitebndl.zip dosyasını [email protected] adresindeki HNR Yöneticisine gönderebilirsiniz. E-posta iletinizde güncellenecek öneki belirlediğinizden emin olun.

Bir Parolayı Değiştirme. Parolanızı değiştirmek isterseniz , sunucu kutusu dizininizde bulunan hdl-keyutil komutunu kullanabilirsiniz . Komutu başarıyla çalıştırmak için geçerli parolayı bilmeniz gerekir.

Özel Bağlantı Noktaları. Bir tanıtıcı sunucusunun ayrılmış bağlantı noktaları, genellikle 2641 numaralı bağlantı noktası (ICANN kayıtlı tanıtıcı bağlantı noktası) ve 8000 numaralı bağlantı noktası gerekir. Başka hiçbir işlem, yani bir web sunucusu, tanıtıcı sunucunuzla aynı bağlantı noktalarında çalışamaz.

Güvenlik duvarları. İnternet sunucusu bulunan bir makineye, tercihen bir kuruluşun güvenlik duvarının dışında bir tanıtıcı sunucusu kurulmalıdır. Bu mümkün değilse, güvenlik duvarındaki 2641 (tcp ve udp) ve 8000 (http) bağlantı noktalarının gelen ve giden trafiğe açık olması gerekir; böylece istemcilerin yerel sunucunuzla konuşabilmesi sağlanır. Ayrıca, birçok ağ, bir sunucunun iç ve dış erişim için farklı bir IP adresine sahip olacağı şekilde yapılandırılmıştır. (Bu adresler genellikle 10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12 ve 192.168.0.0/16 aralıklarındadır.) Bu ağların kurulmasının en olası iki yolu , yapılandırma talimatlarıyla birlikte bir SSS'de açıklanmaktadır. sunucuya erişme.

'Bağlanılamıyor' hatası. Bu hata, tanıtıcı sunucunuzun istemci isteklerine yanıt vermediği anlamına gelir. Çalıştığından ve önek kaydındaki IP adresinin doğru olduğundan emin olun, güvenlik duvarınızdaki 2641 ve 8000 bağlantı noktalarının TÜM gelen veya giden isteklere açık olup olmadığını ve başka hiçbir işlemin çalışmadığını kontrol edin bu portlar.

Handle.Net Destek
Mehmet Demirel 4 February, 2020
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment

DSpace 6.x Prerequisite Software
system requirements