Dspace Lokasyon Koordinat Ayarları
Açık Erişim GeoLite

Dspace Lokasyon Koordinat Ayarları


GeoLite Veritabanı Dosyasını Yönetme

DSpace 6.3'ten itibaren bu dosya adlarını değiştirdi. DSpace 6.2 veya altında, GeoLiteCity.dat olarak adlandırıldı. Hala eski bir GeoLiteCity.dat dosyanız varsa, şimdi kaldırabilirsiniz. Yeni dosya GeoLite2-City.mmdb olarak adlandırılmıştır

GeoLite Veritabanı dosyası ([dspace] /config/GeoLite2-City.mmdb adresinde), konum / ülke tabanlı raporlar üretmek için İstatistikler motoru tarafından kullanılır. (Not: DSpace Statistics kullanmıyorsanız, bu dosya gerekli değildir.

Fresh_install'ı çalıştırdığınızda bu dosya otomatik olarak yüklenebilir. Ancak, dosya otomatik olarak indirilemez ve yüklenemezse, el ile yüklemeniz gerekebilir

Alternatif olarak, DSpace zaten sahip olduğunuz bir GeoLite City veritabanı dosyasını başka yollarla kullanacak şekilde yapılandırılabilir. [Dspace] /config/local.cfg (veya [dspace] /config/modules/usage-statistics.cfg) yolunu düzenleyerek veritabanının paylaşılan bir kopyasını işaret edecek şekilde kullanabilirsiniz

Bu dosya bazen MaxMind.com tarafından da güncellenebildiği için, zaman zaman güncellemek de isteyebilirsiniz. Bu yazıldığı gibi, veritabanı aylık olarak güncellenmektedir.


Bu dosyayı yüklemek / güncellemek için üç seçeneğiniz var:


Otomatik yükleyiciyi DSpace Source Directory'den ([dspace-source]) yeniden çalıştırmayı deneyin. Bu, veritabanı dosyasını otomatik olarak indirmeyi, açmayı ve uygun yere yüklemeyi dener:

ant update_geolite


NOT: GeoLite Veritabanı dosyasının konumunun değiştiği biliniyorsa, bu otomatik yükleyiciyi GeoLite Veritabanı Dosyasının yeni URL'sini vererek de çalıştırabilirsiniz: ant -Dgeolite = [tam-URL-of-geolite] update_geolite

VEYA, bu adımları kendiniz uygulayarak dosyayı el ile kurabilirsiniz:

İlk önce, http://geolite.maxmind.com/download/geoip/database/GeoLiteCity.dat.gz adresinden en yeni GeoLite Veritabanı dosyasını indirin.

Ardından, GeoLiteCity.dat adlı bir dosya oluşturmak için bu dosyayı açın.

Son olarak, bu dosyayı DSpace kurulumunuza taşıyın veya kopyalayın, böylece [dspace] /config/GeoLiteCity.dat konumunda bulunur.

VEYA, yukarıdaki iki alternatifi, önce GeoLiteCity.dat.gz dosyasını sizin için erişilebilir bir konuma indirerek ve ardından ana klasörünüzdeki bir .dspace.properties dosyasını yapılandırarak birleştirebilirsiniz. Örneğin, dspace'yi dağıtmak için karınca çalıştıran kullanıcının giriş klasöründe bir .dspace.properties dosyası oluşturun ve aşağıdaki satırı ekleyin:

.dspace.properties

geolite=file:///path/to/your/downloaded/GeoLiteCity.dat.gz

Bu, orijinal indirme davranışını sağlam bırakır, ancak GeoLite Veritabanı dosyasının URL'sini maxmind.com sitesinden kendi konumunuza göre geçersiz kılar. Bu genellikle "indirme" adımını yaklaşık 1 saniyeye kadar hızlandırır.

Dspace Lokasyon Koordinat Ayarları
Mehmet Demirel 6 December, 2019
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment

YÖK'ün Açık Erişim Sisteminden istediği bilgiler
YÖK ve DSpace