Açıkerişim Destek Seçenekleri
DSpace Support

Açık kaynaklı bir yazılım platformu olan DSpace, öncelikle dünyanın dört bir yanından gönüllüler tarafından geliştirilir, sürdürülür ve desteklenir. Ancak, geniş, çeşitli kullanıcı ve geliştiriciler topluluğumuz size yazılım desteği için bir dizi fırsat sunar.

DSpace için aşağıdaki destek seçenekleri sunulmaktadır:


Aşağıdaki tabloda, istediğiniz destek türünü temel alarak önerdiğimiz destek seçeneğini ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

Destek Türü                            Destek Seçenekleri

DSpace kullanarak yardıma ihtiyacım var (veya genel sorularım var) ..

Sorunuzu aşağıdaki posta listelerinden birinde sorun:

DSpace [bazı özellikler] sağlıyor mu?

Hızlı bir yanıt almak için Belgelerimizi kontrol etmek veya aramak ve dspace-community posta listesi arşivlerinde arama yapmak isteyebilirsiniz (daha önce sorulup sorulmadığını görmek için). Google'da arama yapmayı da deneyebilirsiniz (posta belgelerimiz gibi tüm belgelerimiz de iyi dizine eklenmiştir).

Aradığınız yanıtı bulamıyorsanız, dspace-topluluğu Posta Listesi'ni sormanızı öneririz .

DSpace bir hata bildiriyor ... [veya]
Sanırım bir hata buldum .... [veya]
Neden çalışmıyor?

Öncelikle, bunun basit bir sorun veya daha önce bildirilmiş veya düzeltilmiş bir şey olmadığından emin olmak için bir hata ipuçlarını / püf noktalarını giderin .
Ardından, lütfen dspace-tech (teknik destek) posta listemize sorunun açıklamasını gönderin Lütfen eklediğinizden emin olun:

  • Çalıştırdığınız DSpace sürümü (ne UI: XMLUI vs JSPUI dahil)
  • Günlük dosyalarınızda bulduğunuz tüm hata mesajları (gerekirse günlüklerinizin snippet'ini eklemekten çekinmeyin)
  • Hata anında sistemde ne tür eylemler gerçekleştiriyordunuz

Sorunun DSpace'de mi yoksa başka bir sistemde mi olduğundan emin değilseniz (örn. Tomcat veya PostgreSQL / Oracle), diğer sistemdeki uzmanların da sizin için hızlı yanıtları olabileceğinden sorunuzu StackOverflow'a göndermeyi düşünebilirsiniz .

Daha "canlı" etkileşimli bir Soru-Cevap tercih ediyorsanız, sorunuzu Slack veya IRC ile de sorabilirsiniz Ancak, herhangi bir yanıt almazsanız , büyük olasılıkla insanlar meşgul (veya adım attı), bu durumda dspace-tech posta listesine e posta göndermek daha hızlı bir cevap sağlayabilir.

Ben ettik kesinlikle bir bulundu hata (bunun için muhtemelen ve hatta bir düzeltme)Lütfen derhal DSpace Sorun İzleyicimize bildirin (bu, hemen günlüğe kaydedilmesini ve unutulmamasını veya gözden kaçmamasını sağlar).  Sorun İzleyici hesabı istemeniz gerekiyorsa, lütfen [email protected] adresine e-posta gönderin . Hazır bir düzeltmeniz varsa, bunu Sorun İzleyici biletinizde açıklayabilir, bir yama ekleyebilir veya bir GitHub Çekme İsteği gönderebilirsiniz (lütfen ilişkili Bilet numarasını belirtin ).

Mümkünse, düzeltmeyi biliyorsanız, bizi sorunlu koda bağlamanızı ve bir yama veya çekme isteği sağlamanızı tercih ederiz. Bu, düzeltmeyi veya hatayı kolayca çoğaltmak ve bulmak için yeterli ayrıntı sağlandığında, hatayı hızlı bir şekilde çözmemize yardımcı olur!

Bir sorun için bir çözüm buldum! [veya]
Yerel olarak geri vermek istediğimiz bir özellik oluşturduk. 

Öncelikle, teşekkürler! Sizinki gibi topluluk katkılarına güveniyoruz ve DSpace'i geliştirmek için geri vermeyi düşündüğünüze sevindik! Henüz görmediyseniz, Git ile Geliştirme (ayrıca Çekme İstekleri oluşturma konusunda ipuçları da veriyor) ile ilgili Kod Katkı Yönergelerimize bakın Bunların katı kurallar değil, kurallar olduğunu unutmayın. Bununla birlikte, geliştirici topluluğumuzla nasıl etkileşim kuracağınız konusunda size iyi bir genel bakış sunmaları gerekir. Mümkün olduğunda, bize bir GitHub çekme isteği sağlamanızı tercih ederiz. Çekme İsteklerinin (PR) incelenmesi ve test edilmesi çok daha kolaydır. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız veya bize soru sormanız gerekiyorsa, geliştiricileri dspace-devel posta listesinde, Slack veya

IRC . Size hızlı bir şekilde yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız, ancak gönüllü olduğumuzu unutmayın. Bu nedenle, günün saatine bağlı olarak, hemen yanıt vermek üzere olabiliriz veya olmayabiliriz. 
DSpace'imi [bir şey] yapacak şekilde özelleştirmek istiyorum ... bunu yaparken herhangi bir ipucu veya püf noktası verebilir misiniz?

İlk olarak, bu sorunun daha önce sorulup sorulmadığını görmek isteyebilirsiniz. Cevabı bulup bulamayacağınızı görmek için dspace-tech posta listemizde, Google'da veya hatta StackOverflow'da arama yapmayı deneyin .

Özelleştirme çalışmalarınızı başlattıysanız ve paylaşacağınız kod parçacıkları varsa, sorunuzu StackOverflow'a göndermek isteyebilirsiniz (Bazen kodu incelemek daha kolay olduğu için, yanıt başkalarına da kolayca aranabilir).

Sadece bazı genel tavsiyeler istiyorsanız, genellikle  dspace-tech (teknik destek listesi) veya dspace-devel (geliştiriciler listesi) istemek , ne kadar gelişmiş bir kişiselleştirme yapmak istediğinize bağlı olarak en iyi seçenektir. Ancak, şunları sağladığınızdan emin olun:

  • Özelleştirme türüyle ilgili ayrıntılar (hangi DSpace sürümü, hangi DSpace UI dahil)
  • Kullanım durumu size ulaşmak için çalışıyoruz (yolu diğerleri uygulanabilir olduğu durumlarda benzer iş yönlendirecektir mümkün olabileceğini).
DSpace'imi özelleştirmek, yükseltmek veya barındırmak için birini işe almak istiyorumLütfen DSpace Kayıtlı Servis Sağlayıcılarımızdan biriyle iletişime geçin . Bu listedeki hizmet sağlayıcıların tümü DSpace'e bir şekilde katkıda bulunur ve hizmetleri için tavsiye ederiz. Her birinin sağladıkları hizmet türleri (özelleştirme, eklentiler, yükseltmeler, barındırma) bu sayfada ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Özellikle barındırma arıyorsanız, DuraSpace ayrıca DSpaceDirect adlı temel bir DSpace barındırma hizmeti sunar .
DSpace'de, inceleme için bildirmek istediğim olası bir güvenlik açığı buldum .E-posta  security at dspace dot org(tüm DSpace Committers'a özel mesaj gönderir ). Komisyonlar olası tehdidi analiz edecek ve size bulgularımızla ilgili (özel) bir rapor gönderecek. Bir güvenlik açığı olduğu tespit edilirse, sorunu yazılımın yeni bir güvenlik sürümünde çözeceğiz ve ardından bu güvenlik açığını topluluğa açık bir şekilde duyuruyoruz (sizi keşfine bağlıyoruz).
(Diğer destek soruları)

Şüphe duyduğunuzda , dspace-tech (teknik destek listesi) ile ilgili soruyu sormanızı öneririz Benzer sorular için posta listesi arşivlerinde de ( dspace-tech veya  dspace-community ) arama yapmak isteyebilirsiniz  .

Ayrıca, yukarıdaki sorulardan herhangi birini Slack veya IRC aracılığıyla sormaktan memnuniyet duyarız Ancak, herhangi bir yanıt almazsanız , büyük olasılıkla insanlar meşgul (veya adım attı), bu durumda dspace-tech posta listesine e posta göndermek daha hızlı bir cevap sağlayabilir.



Açıkerişim Destek Seçenekleri
Mehmet Demirel 27 July, 2020
Share this post
Tags
Archive
Sign in to leave a comment

DSpace Turkey
Turkey DuraSpace Service Provider