DSpace Handle Server
Açıkerişim Handle Sunucu

DSpace Handle Server

İlk olarak bazı yaygın yanılgıları gidermek için birkaç gerçek:

CNRI'nin Handle (Kulp) sistemini kullanmak zorunda değilsiniz. Şu anda, başka bir şey (örneğin, PURL'ler) kullanmak için kodu biraz değiştirmeniz gerekir, ancak bu yakında değişecektir.

Bir test sunucusuyla oynarken, DSpace'in görünüşe göre sizin için hdl: 123456789/24 ve benzeri gibi tanıtıcılar oluşturduğunu fark edeceksiniz.

Bunlar, gerçek tanıtıcı değildir, çünkü küresel tanıtıcı sistemi aslında onları bilmiyor ve diğer birçok DSpace test yüklemesi aynı kimlikleri yaratacak. CNRI ile bir önek kaydettiğinizde (aşağıya bakın) ve DSpace dağıtımında bulunan Handle sunucusunu doğru bir şekilde ayarladıktan sonra bunlar gerçekten işleyicidir. Bu handle tanırıcı sunucusu, tanıtıcıları anlayan herkesin DSpace'inizin oluşturduğu tanıtıcıları bulabilmesi için diğer tanıtıcı handle altyapısı ile iletişim kurar.

Handle sistemini kullanmak istiyorsanız, Handle sunucusu kurmanız gerekir. Bunlardan biri DSpace ile birlikte gelir. DSpace'i değerlendirmek için bunun gerekli olmadığını unutmayın; sadece bir prodüksiyon servisi çalıştırıyorsanız bunlara ihtiyacınız vardır. Merkezi CNRI Handle sitesinden bir Handle öneki almanız gerekir.

Handle sunucusu, diğer tanıtıcı sunucularından TCP istekleri alan ayrı bir işlem olarak çalışır ve yerel olarak girilen tanıtıcı bir yerel içeriğe karşılık gelmiyorsa genel sunucuya veya sunuculara çözümleme istekleri gönderir. Tanıtıcı protokolü TCP'ye dayanmaktadır, bu nedenle 2641 numaralı bağlantı noktasında TCP gönderip alabilen bir sunucuya yüklenmesi gerekir.

DSpace ile aynı makinede çalışan bir Handle sunucusu kullanabilir veya ayrı bir makineye kurabilirsiniz. Aynı makineye kurmak biraz daha kolaydır. Ayrı bir makineye kurarsanız, birden fazla DSpace kurulumu için bir Handle sunucusu kullanabilirsiniz.

DSpace Updating Existing Handle Prefixes

Handle Önekini Güncelleme 
DSpace icin Güvenlik Duvarının arkasına Handle Hizmeti Yükleme

 

DSpace Handle Server
Mehmet Demirel 29 Mayıs, 2020
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace Updating Existing Handle Prefixes
Handle Önekini Güncelleme