Açık Erişim Türkiye
açıkerişim türkiye

Açık Erişim Türkiye olarak DSpace konusunda çalışıyoruz. DSpace, açık dijital depolar oluşturan akademik, kar amacı gütmeyen ve ticari kuruluşlar için tercih edilen bir yazılımdır. “Kutudan çıktığı gibi” kurulumu ücretsiz ve kolaydır ve herhangi bir kuruluşun ihtiyaçlarına göre tamamen özelleştirilebilir.

DSpace; metin, görüntüler, hareketli görüntüler, mpegler ve veri setleri de dahil olmak üzere her türlü dijital içeriğe kolay ve açık erişim sağlar. Ve yazılımı sürekli olarak genişletmeye ve geliştirmeye kendini adamış, sürekli büyüyen bir geliştiriciler topluluğuyla, her DSpace kurulumu bir sonrakinden yararlanır.

Açık Erişim Türkiye olarak DSpace Vizyon ve Misyonumuz:

Vizyonumuz: Bilgiyi açık bir şekilde erişilebilir ve yönetilmesi kolay hale getiren, dünyanın kullandığı DSpace Açık Erişim, dijital yayın depo yazılımını tüm üniversitelere kazandırmak, entegrasyonlarını yapmak, doğru ve düzenli şekilde çalışmasını sağlamaktır.

Misyonumuz:  Aktif bir geliştirici topluluğunun becerilerini, katılımlı ve aktif kullanıcıların enerjisini ve öngörülerini ve proje üyelerinin ve kayıtlı hizmet sağlayıcılarının desteğini kullanarak üstün açık kaynaklı yazılımlar konusunda hizmet sunmaktır..


Açıkerişim Türkiye DSpace Yazılımı:

  • Kurumsal Depo kullanımı sunar.

  • Yalın, çevik ve esnektir.

  • Kurulumu ve kullanımı kolay ve basittir.

  • Daha geniş bilimsel ekosistemde tamamlayıcı hizmetlere ve araçlara genişletilebilen veya bunlarla entegre edilebilen temel bir işlev kümesi sunar.


UNIREPOS, DuraSpace Servis Sağlayıcı (DSP) Programına Katılmıştır.

UNIREPOS - SelenSoft, DuraSpace Yetkili Servis Sağlayıcısı (DSP) Oldu. 

UNIREPOS - Selensoft, Kurumsal Arşiv sistemi Dspace'in faaliyetlerini yürüten ana firma olan Lyrassis ile yaptığı iş birliği anlaşması ile DSpace yetkili servis sağlayıcısı oldu. Öncelikle Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Africa (EMEA) bölgesinde hizmetlerini yaymak, bölge ülkelerinde yaygın bir iş birliği sağlama ve servis sağlayıcı olma hedefindeki firmamız, Dspace ana firması ile ortak projelere imza atmak yolunda önemli bir akreditasyonu tamamlamış oldu. 

DuraSpace Servis Sağlayıcıları açık teknolojilere yatırım yapmak ve kullanıcı topluluğuna en iyi şekilde hizmet vermek için DuraSpace ile işbirliği içinde çalışma taahhüdü vermektedir. Tüm servis sağlayıcı listeleri alfabetik olarak sıralanmıştır.

https://duraspace.org/community/service-providers/


 

Açık Erişim Türkiye
Mehmet Demirel 5 Mart, 2020
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace Toplulukları ve Koleksiyonları nedir?
Açık Erişim