ORCID'e neden kayıt olmalısınız?
ORCID kimliğiniz, dijital ad tanımlayıcınızdır

ORCID iD'nizi bugün kaydedin ve araştırmacılar denizinde öne çıkın. iD'nizi ne zaman ve nerede kullanacağınızı kontrol edersiniz ve ORCID hesabınızdaki iD'nize olan bağlantıları, kimin hangi bilgileri ekleyeceğine ve bu verilere kimin ve kimin tarafından görüntülenip erişilemeyeceğine karar vermek de dahil olmak üzere yönetebilirsiniz.


Neden kayıt olmalısınız? ORCID kimliğiniz:

  • Sizi ayırt eder ve araştırma çıktılarınızın ve etkinliklerinizin size doğru bir şekilde atfedilmesini sağlar.

  • Katkılarınız ve bağlantılarınız ile güvenilir ve kolay bir şekilde bağlantı kurmanızı sağlar.

  • Form doldurmayı azaltır (verileri bir kez girin, sık sık yeniden kullanın)

  • Sizin ve araştırma çıktılarınızın tanınmasını ve keşfedilebilirliğini artırır.

  • Birlikte çalışabilir (birçok kurum, fon sağlayıcı ve yayıncı ile çalışır).

  • Kalıcı olur (enduring)


Kimliğiniz, nerede çalışırsanız çalışın, sizi kim finanse ederse etsin, adınız veya araştırma alanınız değişsin veya adınız farklı yerlerde farklı şekillerde görünüyorsa, kariyeriniz boyunca sizindir. Sofia Maria Hernandez Garcia, Sofia M. Hernandez, S. Maria Hernandez, Sofia M. Garcia. Kalıcı tanımlayıcılar (PID'ler) hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kimliğinizi kullanabilir, kaydınızı koruyabilir ve güncelleyebilir, bilgilerinizi paylaşabilir ve Kayıt Defterinde ücretsiz arama yapabilirsiniz. Kayıt için tek şart, ORCID'in gizlilik politikasını ve Kullanım Koşullarını kabul etmeniz ve verilerinizin Amerika Birleşik Devletleri'nde işlenmesine izin vermenizdir. Kurumsal bir bağlantınız olması gerekmez ve araştırmacı olarak kalifiye olmak için herhangi bir gereklilik yoktur.

ORCID iD'nizi web'de gururla kullanın - kurumsal profil sayfanıza, e-posta imzanıza ve daha fazlasına ekleyin. Kimliğinizi diğer sitelerde nasıl görüntüleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Ayrıca ORCID kaydınızda kolay bir QR kod oluşturucu da var!

Meslektaşlarınıza ORCID'den bahsedin. ORCID'yi ne kadar çok kişi kullanırsa, herkes daha iyi keşfedilebilirlikten ve formları doldurma süresinin kısaltılmasından o kadar çok faydalanacaktır.

ORCID'e neden kayıt olmalısınız?
Mehmet Demirel 23 Temmuz, 2021
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace 7 Release Goals
DSpace 7.0 will be the largest release in the history of DSpace.