DSpace REST API Nedir?
REST API

DSpace REST API Nedir?

REST API modülü, DSpace Communities, Collections, Items ve Bitstreams'a programatik bir arayüz sağlar.

DSpace 4, kimlik doğrulamasına izin vermeyen ve yalnızca halka açık Topluluklara, Koleksiyonlara, Öğelere ve Bitstreams'e SADECE HAZIR erişimi sağlayan ilk REST API'sini sundu. DSpace 5 bundan faydalanır ve kimlik doğrulamanın DSpace Nesneleri üzerinde Oluşturma, Düzenleme ve Silme işlemlerinin yanı sıra sınırlı içeriğe erişmesine izin verir. DSpace 5 REST API ayrıca kaynaklar ve aramalar üzerinde gelişmiş sayfalandırma sağlar. DSpace 4 REST API ve DSpace 5 REST API arasında küçük bir kayma meydana gelmiştir, bu nedenle istemci uygulamalarının sürüm başına hedeflenmesi gerekir.

REST API'sini Etkinleştirme

REST API, servlet kapsayıcınız / tomcat'ınız için standart bir webapp olarak dağıtır. Örneğin, web uygulamalarını nasıl dağıttığınıza bağlı olarak, tomcat-home / conf / server.xml dosyasını değiştirmenin ve eklemenin bir yolu olabilir:

<Context path="/rest"  docBase="/dspace/webapps/rest" />

DSpace 4'te, ilk / resmi Jersey merkezli REST API, DSpace'e eklendi. DSpace 4 REST API, DSpace Objects'e YALNIZCA HAZIR erişim sağlar.

DSpace 5’te, REST API kimlik doğrulaması ekler, nesnelerin Yaratılmasına, Güncelleştirilmesine ve Silinmesine izin verir, izin verildiğinde sınırlı malzemelere erişebilir ve SSL gerektirir.


SSL’yi devre dışı bırakma

Localhost geliştirme amaçları için, SSL başka bir başlangıç zorluğu ekleyebilir, böylece güvenlik devre dışı bırakılabilir. DSpace REST'in güvenlik / ssl gereksinimini devre dışı bırakmak için [dspace] /webapps/rest/WEB-INF/web.xml veya [dspace-source] / dspace-rest / src / main / webapp / WEB-INF / web.xml'i değiştirin ve <security-constraint> bloğunu etkisiz hale getirin ve tomcati yeniden başlatın. Esasında canlı kullanımlarda REST API'si için SSL kullanılmalı, çünkü kimlik doğrulama bilgileri şifrelenmemiş internet üzerinden geçmemelidir. Ama test ortamında (ssl sertifikanız yok ise) ssl özelliğini devre dışı bırakarak REST'i çalıştırabilirsiniz. Aksi takdirde hata verecek ve çalışmayacaktır.

DSpace REST API Nedir?
Mehmet Demirel 5 Temmuz, 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace Veri Giriş Formu Özelleştirmesi
OpenAIRE Uygumlu