DSpace'i Kullanmanın En Önemli Nedenleri
Açıkerişim Kullanmanın Nedenleri

Dünyadaki en büyük kullanıcı ve geliştirici topluluğu

DSpace, şu anda bir üretim veya proje ortamında DSpace yazılımını kullanan 1000'den fazla kuruluşa sahiptir. En yaygın kullanım alanı, kurumsal kütüphaneler olarak araştırma kitaplıklarıdır, ancak konu tabanlı depoları, veri kümesi depolarını veya medya tabanlı depoları barındırmak ve yönetmek için yazılımı kullanan birçok kuruluş vardır. Kayıtlı kullanıcıların tam listesine buradan bakın. Kayıtlı tüm kullanıcıların haritası için burayı ziyaret edin.


Ücretsiz açık kaynaklı yazılım Daralt

DSpace açık kaynak platformu herkese ücretsiz olarak sunulur ve GitHub'dan indirilebilir. Kod şu anda BSD açık kaynak lisansı altında lisanslanmıştır. Bu, herhangi bir kuruluşun herhangi bir lisans ücreti ödemeden kodu ticari uygulamalarında kullanabileceği, değiştirebileceği ve hatta entegre edebileceği anlamına gelir. Elbette, yazılımı geliştirirseniz, bu kodu herkesin yararına olacak şekilde topluluğa geri vereceğinizi umuyoruz. Bugün dünya çapında kod, hata düzeltmeleri, vb. Katkıda bulunan 100'den fazla katılımcı var. DSpace yazılımı, sürümleri planlamak ve topluluk tarafından sunulan yeni özellikleri ve hata düzeltmelerini entegre etmek için birlikte çalışan daha küçük bir grup gönüllü geliştirici (komisyoncu olarak adlandırılır) tarafından yönetilmektedir. . Platforma katkıda bulunan tüm katılımcıların tam listesi için DSpace Katılımcı Listemize bakın.

İhtiyaçlarınıza en uygun olup olmadığını görmek için DSpace yazılımını diğer açık kaynak çözümleriyle karşılaştırın. DSpace yazılımının Birleşik Krallık'tan JISC tarafından finanse edilen bir girişim olan Repositories Support Project tarafından yapılan diğer açık kaynaklı veri havuzu platformlarıyla karşılaştırılması.


İhtiyaçlarınıza uyacak şekilde tamamen özelleştirilebilir

DSpace, ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde aşağıdaki anahtar yollarla özelleştirilebilir:

Kullanıcı arayüzünü özelleştirme veya tema - DSpace web sitenizin görünümünü ve hissini tamamen özelleştirebilir, böylece kendi kurumunuzun web sitesi ile sorunsuz bir şekilde bütünleşir ve kullanıcılarınız için daha sezgisel olabilir. DSpace iki ana kullanıcı arabirimi seçeneği sunar: geleneksel (JSP tabanlı) arayüz ve kutudan çıkan çeşitli "temalar" sağlayan Manakin (XML tabanlı).


Eğitim, devlet, özel ve ticari kuruluşlar tarafından kullanılır

DSpace platformu, platformun başlangıçta geliştirildiği yüksek öğretim kurumları tarafından kullanılırken, aynı zamanda çok daha geniş bir çekicilik göstermektedir. Yazılım, müzeler, devlet arşivleri, müzeler, devlet ve ulusal kütüphaneler, dergi depoları, konsorsiyumlar ve ticari şirketler tarafından dijital varlıklarını yönetmek için kullanılmıştır. Kayıtlı tüm kullanıcıların tam listesi için lütfen burayı ziyaret edin.


Kutudan çıkartılabilir

DSpace, herhangi bir sistem yöneticisinin başlamak için tek bir Linux, Mac OSX veya Windows kutusuna yükleyebileceği, kolayca yapılandırılabilir bir web tabanlı arayüzle birlikte gelir. Yüklemeden önce DSpace'i denemek isterseniz, DSpace Demostration Sitemizi (DSpace'in tamamen işlevsel bir demo yüklemesi olan) ziyaret edin. Yazılım önkoşullarının tam bir listesini Belgelerimizde bulabilirsiniz.


Her türlü dijital içeriği yönetebilir ve koruyabilir

DSpace uygulaması çok sayıda dosya biçimini ve mime türünü tanıyabilir ve yönetebilir. Şu anda DSpace ortamında yönetilen en yaygın biçimlerden bazıları PDF, Word, JPEG, MPEG, TIFF dosyalarıdır. Kullanıma hazır DSpace yalnızca yaygın dosya biçimlerini otomatik olarak tanır, ancak herhangi bir biçimdeki dosyalar DSpace tarafından yönetilebilir. DSpace ayrıca, ileride tanımlanabilmesi için tanınmayan herhangi bir biçimi kaydedebileceğiniz basit bir dosya biçimi kayıt defteri sağlar.





DSpace'i Kullanmanın En Önemli Nedenleri
Mehmet Demirel 23 Ocak, 2020
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment

Dspace Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
FAQs