DSpace'de Varsayılan Öge Kayıt Süreci
Öge Gönderim Süreci

Varsayılan Gönderim Süreci


DSpace Gönderme işlemi, her "adım" bir veya daha fazla UI sayfasına karşılık gelen bir dizi "adım" dan oluşur. Varsayılan olarak, DSpace Gönderme işlemi bu sıraya göre aşağıdaki adımları içerir:


"Koleksiyon Seç" adımı: Daha önce seçilmemişse, kullanıcının Öğeyi kaydetmesi için bir koleksiyon seçmesi gerekir.

"Tanımla" adımı: Kullanıcının, Öğe ile ilgili tanımlayıcı meta veriler girebileceği yer burasıdır. Bu adım bir veya daha fazla meta veri girişi sayfası içerebilir. Varsayılan olarak, iki sayfa meta veri girişi vardır. Meta veri giriş sayfalarını değiştirme hakkında bilgi için lütfen aşağıdaki Özel Meta Veri Giriş Sayfalarını inceleyin.

"Yükle" adımı: Kullanıcının Öğe ile ilişkilendirmek için bir veya daha fazla dosya yükleyebileceği yer burasıdır. Dosya yükleme hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki Dosya Yükleme'yi Yapılandırma adımına bakın.

"Gözden Geçirme" adımı: Kullanıcının girdiği tüm önceki bilgileri gözden geçirebileceği ve gereken her şeyi düzeltebileceği yerdir.

"Lisans" adımı: Kullanıcının yatırımı tamamlamak için depo dağıtım lisansını kabul etmesi gereken yer burasıdır. Bu depo dağıtım lisansı [dspace] /config/default.license dosyasında tanımlanmıştır. Ayrıca Koleksiyon Yönetici Arayüzünden toplama başına özelleştirilebilir.

"Tamamlandı" adımı: Para yatırma işlemi tamamlandı. Öğe ya hemen kullanılabilir olacak ya da (Koleksiyon politikalarına bağlı olarak) bir iş akışı onay sürecinden geçecek. İş akışı onay süreci hakkında daha fazla bilgi için, bkz. Yapılandırılabilir İş Akışı.

Bu gönderme adımlarını değiştirmek veya yeniden düzenlemek için [dspace] /config/item-submission.xml dosyasını değiştirmeniz yeterlidir. Lütfen Gönderme Adımlarını Yeniden Sıralama / Çıkarma / Ekleme bölümüne bakınız.


Ayrıca, farklı DSpace Koleksiyonları için farklı gönderim işlemlerine sahip olmayı da seçebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, lütfen bir Koleksiyona Özel Gönderme Süreci Atama bölümüne bakın.

DSpace'de Varsayılan Öge Kayıt Süreci
Mehmet Demirel 4 Temmuz, 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace CRIS Özellikleri
Cris Özellikler