DSpace 7 Kurulumu
DSpace 7

DSpace 7 Kurulumu

Bu Önizleme sürümü için DSpace 7'yi yerel olarak yüklemek / çalıştırmak için üç farklı yol sunuyoruz. Seçtiğiniz rota tam olarak neyi denemek istediğinize bağlı olabilir. Durumunuza göre aşağıdakilerden birini seçin:

  • Docker ile yükleyin (Çoğu için önerilir) - Bu, her şeyin yerel olarak çalışmasını sağlamanın en kolay / hızlı yoludur (teknik becerileriniz ne olursa olsun). Docker örneğinize bazı test verilerini ve test hesaplarını otomatik olarak yükleyecek bir komut dosyamız bile var.

  • Demo REST API arka ucunu kullanırken yalnızca Kullanıcı Arayüzünü yükleyin - Bu, yalnızca Kullanıcı Arayüzünü yerel olarak denemenin en kolay yoludur. Varsayılan olarak, DSpace 7 REST API Demo'yu arka uç olarak kullanmak için Kullanıcı Arabirimi yükleneceğini unutmayın. Bu nedenle, söz konusu demo sitesindeki içerikle etkileşime gireceksiniz ve demo sitesi için giriş bilgilerini kullanmanız gerekecek (yukarıya bakın)

  • Hem Kullanıcı Arayüzünü hem de REST API'sını yerel olarak yükleyin (kendi test içeriğinizi getirin). Bu tamamen manuel bir yerel kurulumdur. Bu yükleme işleminin son 7.0 sürümünden önce hala biraz değişebileceğini unutmayın.


Docker Kurulumu için buraya bakın: 
https://wiki.lyrasis.org/display/DSPACE/DSpace+7+Preview+Release#DSpace7PreviewRelease-InstallviaDocker

Yalnızca Kullanıcı Arayüzünü kurun

Yalnızca DSpace 7 kullanıcı arabiriminin çalıştırılması herhangi bir işletim sisteminde (Windows, Mac OS veya Linux) hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. Varsayılan olarak, yüklü kullanıcı arayüzü arka uç olarak DSpace 7 REST API Demosunu (https://dspace7.4science.cloud/dspace-spring-rest/) kullanır. Bu, test verilerini (o demo sitesinden) hemen göreceğiniz ve onunla etkileşime girebileceğiniz anlamına gelir. Ancak, REST API Demo hesabını kullanarak kimlik doğrulaması yapmanız gerekir. Yaptığınız tüm değişiklikler paylaşılan REST API Demo sitesinde de görünecektir.


İlk olarak, gerekli önkoşulları yüklemeniz gerekecektir.

Git gerekli. Henüz yüklemediyseniz (komut satırınızda git sürümünü çalıştırmayı deneyin), https://git-scm.com/downloads (veya Linux veya Mac OS için yerel paket yöneticisi araçlarınızla) yükleyebilirsiniz.

Node.js (v8.x veya üstü) gereklidir. Şu anda 10.x olan en son LTS (Uzun Süreli Destek) sürümünü yüklemek gayet iyi.

NPM (v5.x veya üstü) gereklidir. Endişelenmeyin, bu Node.js ile birlikte yüklenir, bu yüzden burada fazladan bir şey yapmanız gerekmez.

İplik (v1.x veya üzeri) paket yönetimi. Sadece en son kararlı sürümü (şu anda 1.16.x) yükleyin.

Ardından, "dspace-angular" uygulamamızı (DSpace 7 kullanıcı arayüzü) indirin ve çalıştırın. Tek yapmanız gereken şu adresteki "Hızlı Başlangıç" bölümündeki adımlardır: https://github.com/DSpace/dspace-angular/#quick-start

# clone the repo
git clone https://github.com/DSpace/dspace-angular.git
 
# change directory to our repo
cd dspace-angular
 
# Checkout the "preview" release branch
git checkout preview
 
# install the local dependencies
yarn install
 
# start the server
yarn start


Birkaç dakika sonra kullanıcı arayüzü yerel makinenizde çalışacaktır. Yine, REST API Demo sitesine erişecek, bu nedenle istikrarlı bir internet bağlantısı gerekli.

Kullanıcı Arayüzü: http://localhost:3000/

REST API'sı (uzaktan demo sitesi): https://dspace7.4science.cloud/dspace-spring-rest/

Yönetici Girişi: [email protected], Şifre: dspace

Gönderen Giriş: [email protected], Şifre: dspace

İlgilenilen nesneler / sayfalar (test verileri dahilinde):

Dergi Örneği, Yapılandırılabilir Varlıklar Tasarımında ayrıntılarıyla anlatıldığı gibi dergi ciltleri, sorunlar ve makaleler içeren bir günlüğü temsil eder.

Yayınlar Örnek, düz metin yazarları ve ilgili yazar varlıklarının bir kombinasyonunu içeren yayınları içerir. Ayrıca Yapılandırılabilir Varlıklar tasarımında ayrıntılarıyla anlatıldığı gibi Araştırma Projeleri ve Organizasyon Birimleriyle ilişkiler de içerir. Ör. Kişi Yayınlar, Araştırma Projeleri ve Organizasyon Birimleri ile ilişkilerini ortaya koyacaktır.

Gönderme / İş Akışı işlevselliği, iş akışının etkinleştirildiği bu topluluktaki koleksiyonlardan biri kullanılarak test edilebilir. Gönderme ve iş akışı adımlarını gerçekleştirmek için yukarıda belirtilen hesapları kullanabilirsiniz. Yönetici hesabı, gönderme ve tüm iş akışı adımlarını da gerçekleştirebilir.

Giriş yaptıktan sonra, kullanıcı menüsünde MyDSpace işlevi bulunur (sağ üst). Gönderiler bu sayfadan veya "Yeni → Öğe" yönetici menüsünden (Yönetici olarak oturum açıldıysa) başlatılabilir

Test yaptıktan sonra, yerel olarak çalışan DSpace 7 kullanıcı arayüzünü Ctrl + C ile durdurabilirsiniz.


Hem Kullanıcı Arayüzünü hem de REST API'sini yerel olarak yükleyin

Bu yükleme işlemi, DSpace 7'nin hem ön ucunun (Kullanıcı Arayüzü) hem de arka ucunun (REST API) yerel bir makineye manuel olarak kurulmasını açıklar. Ön ve arka uçların aynı makineye kurulması gerekmez.

Buradaki yükleme işleminin DSpace 7.0 finalinden önce değişebileceğini unutmayın. Bu, kurulum işleminin erken bir sürümü olarak düşünülmelidir.


1. İlk olarak, Kullanıcı Arayüzünü kurun ve REST API Demo sitesinde başarılı bir şekilde çalıştığından emin olun. Yalnızca Kullanıcı Arayüzünü Yükleme (yukarıdaki) altındaki talimatlara bakın. Unutmayın, bunu REST API ile aynı makineye veya tamamen farklı bir makineye kurmayı seçebilirsiniz.

2. Ardından, REST API'sini yükleyin. REST API kurulum işlemi, DSpace 6 veya önceki sürümlerin kurulum işlemine çok benzer (bu nedenle DSpace kurulumunu zaten biliyorsanız, bu size tanıdık gelecektir).

DSpace 7 REST API için gerekli önkoşullar DSpace # PrerequisiteSoftware Kurulumu'nda listelenmiştir. Bunlar:

Java JDK 8 (OpenJDK veya Oracle). OpenJDK önerilir. (Not: Java 7 artık desteklenmemektedir.)

Apache Maven 3.3.x veya üstü.

Apache Ant 1.8 veya üstü.

İlişkisel veritabanı. PostgreSQL 9.4 (veya üstü) veya Oracle 10g (veya üstü)

Servlet Motoru. Apache Tomcat 8 (veya üstü) önerilir.

Apache Solr 7.2.1 veya üstü. (NOT: Bu DSpace 7 için yeni bir gereksinimdir. Solr'u artık kutudan çıktığı için DSpace'den ayrı olarak kurmanız GEREKİR.)

Kurulum, DSpace 6.x sürümüne çok benzer. DSpace 7 REST API için taslak kurulum talimatları DSpace # Kurulumunu Yükleme bölümünde bulunabilir.

Yeni bir kurulum adımına (bu listede # 11) dikkat edin. Solr artık ayrı bir kurulum olduğundan, DSpace Solr çekirdek yapılandırmalarını Apache Solr kurulum konumunuza kopyalamanız gerekir.

DSpace 6.x'in yerel olarak mevcut bir test / demo sürümüne sahipseniz, isteğe bağlı olarak DSpace 7 Önizleme Sürümüne yükseltmeyi seçebilirsiniz. YÜKSELTME BU ZAMAN DENEYSEL OLDUĞU BUNU ÜRETİMDE YAPMAYIN.

Unutmayın, DSU 7'de XMLUI ve JSPUI artık mevcut olmadığından eski kullanıcı arayüzü değişiklikleriniz yükseltilmeyecektir. Bu nedenle, yalnızca verileriniz (veritabanınızda ve varlık deponuzda) yükseltilecektir.

Verilerinizi yükseltmek için DSpace 7 REST API'sini (yukarıda belirtildiği gibi) mevcut DSpace 6.x test / demo örneğinizin bir kopyasının üstüne yükleyin. Bu yükseltmeyi, "geri alamayacağınız" için DSpace 6.x örneğinizin bir kopyasında gerçekleştirmenizi önemle öneririz. (NOT: Tüm ön koşulların geçerli bir sürümünü çalıştırdığınızdan ve Solr'ı ayrıca yüklediğinizden emin olun)

Ayrıca Apache Solr kurulumunuzu doğru bir şekilde yapılandırmak için Kurulum talimatlarındaki (yukarıya bakın) 11. adımı uygulamanız gerekecektir.

DSpace 7 REST API'sini başlattıktan sonra, tüm içeriğinizi aşağıdaki şekilde çalıştırarak yeniden dizine eklemeniz gerekir: [dspace] / bin / dspace index-discovery -b

NOT: Şu anda DSpace 6.x (veya daha düşük) Solr istatistiklerini henüz yükseltemiyoruz. Gelecekte bu yükseltme için bir prosedür gelecek.

Yerel olarak çalıştıktan sonra, REST API'niz şu adreste bulunmalıdır: http://localhost:8080/ spring-rest

Bu, Tomcat'i 8080 numaralı bağlantı noktasında (varsayılan bağlantı noktası olan) çalıştırdığınızı varsayar.

3. Hem Kullanıcı Arayüzü hem de REST API'si yüklendikten sonra, yerel olarak çalışan Kullanıcı Arayüzünüzü REST API'nize yönlendirmeniz gerekir.

Yerel olarak yüklenen dspace-açısal proje klasöründe, [dspace-angular] /config/environment.default.js yapılandırmasını yerel REST API'nizi gösterecek şekilde değiştirin. Aşağıdaki ayarlarda REST API'nizin http://localhost:8080/ spring-rest adresinde mevcut olduğu varsayılmaktadır

// The REST API server settings.
rest: {
ssl: false,
host: 'localhost',
port: 8080,
// NOTE: Space is capitalized because 'namespace' is a reserved string in TypeScript
nameSpace: '/spring-rest/api'
}


Alternatif olarak, isterseniz "environment.default.js" dosyasını "environment.prod.js" adlı yeni bir dosyaya kopyalayabilir ve bu yeni dosyayı değiştirebilirsiniz.

Güncelleme yapıldıktan sonra, Kullanıcı Arayüzünüzü çalıştırarak yeniden başlatın: thread start

Bu noktada yerel kullanıcı arayüzünüz yerel REST API'nizi kullanıyor olmalıdır

Kullanıcı Arayüzü: http://localhost:3000/

REST API: https://localhost:8080/spring-rest/

Yönetici Girişi: REST API sunucusunda komut satırından [dspace] / bin / dspace create-admin komutunu çalıştırarak bir tane oluşturabilirsiniz (aynı komut DSpace 6.x'te kullanıldı)


DSpace 7 Kurulumu
Mehmet Demirel 21 Ocak, 2020
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace REST API'den tüm koleksiyon nasıl alınır?
Açıkerişim Rest Api Koleksiyon Sorgulama