DSpace kurulumu ne kadar zaman alır?
Birisi DSpace kurulumu veya kurulumunda bana yardımcı olabilir mi?

DSpace kurulumu ne kadar zaman alır?

Java ve veritabanı tabanlı açık kaynak uygulamalarını yüklemeye aşina olan bir kişi, bir prototip DSpace kurulumunu birkaç saatten bir güne tamamlayabilmelidir. Bu deneyimden ve yazılımı keşfetmeye ek bir gün ila bir hafta sonra, bir üretim kurulumunun temel yazılım için bağımsız bir yapılandırmada yaklaşık bir gün sürmesi gerekir. Özelleştirmeler veya yerel entegrasyonlar gerekiyorsa (örneğin, kullanıcı kimlik doğrulaması için), gerekli değişikliklerin karmaşıklığına ve miktarına göre ek süre ayrılmalıdır.

Bir DSpace örneği ne kadar bakım gerektirir?

DSpace yazılımının kendisi çok az bakım gerektirse de, güncelleme, özelleştirme, entegrasyon, veri aktarımı, veri yedekleme vb. İçin genel BT yükü uygulanır. Örnek operasyonel hale geldiğinde, beklentilerin ve gereksinimlerin gelişmesi de tipiktir. Başlangıçtaki sistem kullanımı genellikle yeniden yapılanma, meta veri düzeltmesi ve zamanından önce ya da yanlış yerleştirilmiş öğelerin kaldırılması için kaçınılmaz olan talepleri ortaya çıkarır. Devam eden bir bakım tahmini, yedeklenecek deponun beklenen büyüklüğüne dayalı BT süresini, özelleştirme miktarına dayalı sürekli yerel gelişimi ve beklenen depozito oranına dayalı depo içerik yönetimini içermelidir.

Birisi DSpace kurulumu veya kurulumunda bana yardımcı olabilir mi?

DSpace'i kullanırken veya yüklerken herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, büyük bir kullanıcı topluluğu posta listelerinde parmaklarınızın ucundadır. Teknik posta listesi teknik sorun giderme için kullanılacak yerken, yazılımla ilgili daha genel sorular en iyi Genel Posta listesine gönderilebilir. Veya bize ulaşabilirsiniz.

Profesyonel yardıma ihtiyacınız olursa, Kayıtlı DSpace Servis Sağlayıcılarından birine başvurun.

DSpace kurulumu ne kadar zaman alır?
Mehmet Demirel 24 Nisan, 2020
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace Hazırlama Sunucusu
dSpace Staging Server