DSpace 7'de Desteklenen Dış Kaynaklar
Öğeleri temel bibliyografik biçimler (Endnote, BibTex, RIS, CSV, vb.) ve çevrimiçi hizmetler (arXiv, PubMed, CrossRef, CiNii, vb.) aracılığıyla içe aktarma

DSpace 7'de Desteklenen Dış Kaynaklar
DSpace, çeşitli çevrimiçi hizmetlerden meta verilerin içe aktarılmasını destekler. Bu hizmetlerden bazıları YALNIZCA kullanıma hazır Yapılandırılabilir Varlıkları destekleyebilir .

Öğeleri temel bibliyografik biçimler (Endnote, BibTex, RIS, CSV, vb.) ve çevrimiçi hizmetler (arXiv, PubMed, CrossRef, CiNii, vb.) aracılığıyla içe aktarma

Desteklenen çevrimiçi hizmetlerin tümü arka uçta [dspace]/config/spring/api/external-services.xml dosyasında yapılandırılır. Bir hizmeti devre dışı bırakmak için, o dosyada onu yorumlamanız yeterlidir.

Kullanıma hazır çevrimiçi sağlayıcılar şunları içerir:

NASA Astrofizik Veri Sistemi (ADS) araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg'deki "ads.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. Çalışmak için bir API anahtarı GEREKTİRİR, https://ui.adsabs.harvard.edu/help/api/ adresinden kaydolun.

arXiv araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir).

CiNii araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "cini.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. Çalışmak için bir API anahtarı GEREKTİRİR, https://support.nii.ac.jp/en/cinii/api/developer adresinden kaydolun.

CrossRef araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "crossref.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir.

Avrupa Patent Ofisi (EPO) araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "epo.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. Çalışmak için bir API anahtarı GEREKTİRİR, https://developers.epo.org/ adresinden kaydolun.

ORCID
ORCID yazar araması (Yalnızca yeni "Kişi" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). orcid.cfg'deki "orcid.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir.
ORCID yayın araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). Bir yazarın ORCID'sine dayalı olarak bir yayını aramanıza izin verir. orcid.cfg'deki "orcid.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. 

PubMed
Arama PubMed (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "pubmed.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir.

Arama PubMed Europe (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "pubmedeurope.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir.

SciELO araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg'deki "scielo.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. 

Scopus araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "scopus.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. Çalışmak için bir API anahtarı GEREKTİRİR, https://dev.elsevier.com adresinden kaydolun.

Sherpa Romeo
ISSN'den Sherpa Günlükleri (Yalnızca yeni "Dergi" Varlıkları oluşturmak için desteklenir)
Sherpa Günlükleri (Yalnızca yeni "Günlük" Varlıkları oluşturmak için desteklenir) - başlığa göre bir Günlük aramayı destekler
Sherpa Yayıncıları (Yalnızca yeni "OrgUnit" Varlıkları oluşturmak için desteklenir)

VuFind araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg dosyasındaki "vufind.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir

Web of Science araması (Yeni Öğeler veya "Yayın" Varlıkları oluşturmak için desteklenir). external-providers.cfg'deki "wos.*" ayarları aracılığıyla yapılandırılabilir. Çalışmak için bir API anahtarı GEREKTİRİR, https://developer.clarivate.com/apis/wos adresinden kaydolun.

Harici kaynaklardan başlayarak gönderme
MyDSpace sayfasından, yalnızca gönderim formunu kullanarak değil, aynı zamanda meta verileri otomatik olarak doldurup çeşitli çevrimiçi hizmetlerden içe aktararak yeni bir gönderim başlatılabilir.

İçe aktarılacak harici kaynağı seçtikten ve arama çubuğuna bir terim ekledikten sonra, sistem eşleşen sonuçların listesini gösterecektir.
Bir öğeyi seçerken sistem, yapılandırılan eşlemeye göre içe aktarılacak meta verileri görüntüler.

"Gönderimi başlat" tıklandığında, sistem içe aktarılan meta verilerle doldurulmuş gönderim formlarını görüntüler.

Bibliyografik dosyadan başlayarak gönderme
MyDSpace sayfasından, bibliyografik dosyayı (örn. bibtex, endnote, vb.) dosya açılır kutusuna sürükleyip bırakın
Gönderilecek koleksiyonu seçin
Gönderim, bu bibliyografik dosyadan meta veriler ayrıştırılarak oluşturulacaktır. Bibliyografik dosya ayrıca bir Bit Akışı olarak eklenecektir (bazı alanların başarılı bir şekilde ayrıştırılamaması durumunda). Tutmayı veya silmeyi seçebilirsiniz.

Daha fazla bilgi
Çeşitli içe aktarma biçimleri / hizmetleri için meta veri eşlemelerini yapılandırma hakkında daha fazla bilgi , Dış kaynaklardan Canlı İçe Aktarma belgelerinde bulunabilir . "Meta Veri Eşlemesini Düzenleme" bölümüne bakın.

Importing Items via basic bibliographic formats (Endnote, BibTex, RIS, CSV, etc) and online services (arXiv, PubMed, CrossRef, CiNii, etc)

DSpace 7'de Desteklenen Dış Kaynaklar
Mehmet Demirel 26 Şubat, 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace-CRIS 7 burada!
DSpace CRIS 7 Here