DSpace 7 Basın Bülteni
DSpace 7.0 Özellikleri

DSpace 7 Basın Bülteni

Atlanta, GA, 02 Ağustos 2021 – Uzun zamandır beklenen ve merakla beklenen DSpace 7.0 artık mevcut. Bu sürüm, hem JSPUI hem de XMLUI dünyalarının en iyilerini bir araya getiren yepyeni (Açısal) bir kullanıcı arayüzü sunar. DSpace'den beklediğiniz tüm özellikler yeniden tasarlandı ve yeniden uygulandı. Bu yeni kullanıcı arayüzü, tüm verileri ve özellikleri web'e açan ve DSpace'in daha önce hiç olmadığı gibi harici sistemler/hizmetlerle entegre olmasına veya bunlarla etkileşime girmesine izin veren yepyeni bir REST API tarafından da desteklenmektedir. Bu sürüm, tüm kullanıcı topluluğunu tek bir kullanıcı arayüzü altında toplayarak birlikte daha hızlı hareket etmemizi sağlıyor.

“1 milyondan fazla DSpace kodu değiştirilmiş tarihimizdeki en büyük sürüm olan DSpace 7.0, son 4 ana sürümün toplamından daha büyük. Küresel bir salgına rağmen, geliştirme sürecimizi hızlandırdık, toplam 5 Beta sürümü yayınladık ve bir topluluk Testathon'u oluşturduk. Bu sürüm, DSpace programını sürekli olarak besleyen topluluğumuzun adanmışlığının, kararlılığının ve bağlılığının bir sonucudur." Kristi Park, DSpace Yönetim Başkanı ve Texas Digital Library İcra Direktörü.

DSpace 7.0, LYRASIS, Atmire ve 4Science tarafından yönetilen 60'tan fazla topluluk geliştiricisi tarafından ortaklaşa geliştirildi. Mali destek, dünya çapında 25'ten fazla kurum tarafından cömertçe sağlandı. Katkıda bulunanların tam listesi için lütfen Sürüm Notlarına bakın. Bir sonraki 7.x sürümüne katkıda bulunmak istiyorsanız, gelecekteki bir DSpace 7 Çalışma Grubu toplantısına katılmayı düşünün.


DSpace 7 Özellikleri

DSpace 7.0 sürümü aşağıdaki özellikleri içerir:


Angular tabanlı yeni bir Kullanıcı Arayüzü (XMLUI ve JSPUI'nin yerini alacak). Yeni kullanıcı arabiriminin amacı, hem XMLUI hem de JSPUI'nin tüm önemli özelliklerini tek ve modern bir kullanıcı arabiriminde uygulamaktır.

Yeni, tam teşekküllü bir REST API (modern REST en iyi uygulamaları kullanılarak). Yeni REST API'nin amacı, modern, güvenli, bağımsız ve ölçeklenebilir bir mimari uygulamaktır.

Sürükle ve bırak arayüzü ve yeniden tasarlanmış MyDSpace ile tek sayfalık bir gönderim sürecini içeren yeniden tasarlanmış gönderimler ve iş akışları.

Yeni "yazılan" Öğelerin oluşturulmasına ve Öğeler arasındaki ilişkilerin depolanmasına olanak tanıyan yeni bir Yapılandırılabilir Varlıklar nesne modeli. Bu özellik, harici tanımlayıcı sistemler (ör. ORCID), güncel araştırma bilgi sistemleri (CRIS), dergi yayıncılık sistemleri vb. ile daha sıkı entegrasyona olanak tanır.

DSpace 7.0 erken teknik belgeler mevcuttur.


İki UI'nin (XMLUI ve JSPUI) özelliklerini bir araya getirmenin karmaşıklığı ve 7.0'ı mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunma arzusu nedeniyle, sürüm en yüksek öncelikli özellikleri (en yaygın olarak kullanılanlar) içeriyor. Bazı özellikler daha sonraki bir 7.x sürümü için ertelendi. Daha fazla bilgi için DSpace 7 Yayın Hedeflerine bakın.

Ülkenizde yükseltme yapan ilk kişi olun! DSpace 7.0'ı seçmenize neyin sebep olduğunu ve hangi özellik(ler)in yükseltmeyi gerektirdiğini bize bildirin.

DSpace 7.0 için bize ulaşabilirsiniz.

DSpace 7 Basın Bülteni
Mehmet Demirel 17 Ağustos, 2021
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

Active Directory ile DSpace 7 LDAP Hiyerarşik Kimlik Doğrulaması
Active Directory ile DSpace 7 LDAP Yapılandırması