Creative Commons Lisansını Yapılandırma

DSpace'te Creative Commons Lisansını Yapılandırma

Creative Commons Lisansını Yapılandırma
Aşağıdaki yapılandırmalar gönderim sürecindeki Creative Commons lisansı adımına yöneliktir. Gönderenlere, öğeye eşlik edecek bir Creative Common lisansı seçme fırsatı verilir. Creative Commons lisansları içeriğin kullanımını yönetir. Daha fazla ayrıntı için http://creativecommons.org adresindeki Creative Commons web sitesine bakın.

Creative Commons lisanslaması isteğe bağlı olarak mevcuttur ve tanımlanmış bir gönderim sırasına sahip herhangi bir koleksiyon için yapılandırılabilir veya "varsayılan" gönderim sürecinin bir parçası olabilir. Bu süreç, bu kılavuzun Gönderim Kullanıcı Arayüzü bölümünde açıklanmaktadır. Halihazırda tanımlanmış bir Creative Commons adımı vardır, ancak bu adım yorumlanmıştır, dolayısıyla Creative Commons lisanslamanın etkinleştirilmesi genellikle yalnızca bu adımın yorumunun kaldırılmasından ibarettir.

Etkinleştirildiğinde Creative Commons genel API'si kullanılır. Bu, DSpace'in seçilen CC lisansına meta veri referanslarını saklamasına ve aynı zamanda CC Lisansını bir bit akışı olarak saklamasına olanak tanır. Aşağıdaki CC Lisans bilgileri alınır:

CC Lisansının URL'si "dc.rights.uri" meta veri alanında (veya aşağıdaki "cc.license.uri" ayarında yapılandırılmış olan alan) saklanır.
CC Lisansının adı "dc.rights" meta veri alanında (veya aşağıdaki "cc.license.name" ayarında yapılandırılmış olan alan) saklanır. Bu yalnızca "cc.submit.setname=true" (varsayılan değer) olduğunda oluşur
CC Lisansının RDF sürümü, CC-LICENSE paketindeki "license_rdf" adlı bir veri akışında depolanır (varsayılan değer olan "cc.submit.addbitstream=true" olduğu sürece)

https://creativecommons.org.tr/tag/dspace/

https://wiki.lyrasis.org/display/DSDOC5x/Functional+Overview#FunctionalOverview-CreativeCommonsSupportforDSpaceItems

https://wiki.lyrasis.org/display/DSDOC5x/Configuration+Reference#ConfigurationReference-ConfiguringCreativeCommonsLicense


Creative Commons Lisansını Yapılandırma
Mehmet Demirel 6 Temmuz 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace 8.0 Yayınlandı
DSpace 8.0 Sürüm notları