Açık Erişim Dergileri
What is a TDL Electronic Journal?

Açık Erişim Dergileri

Kütüphaneler ve üniversiteler, bilimsel çalışmalar için daha az maliyetli çıkışlar sağlayarak basılı dergilerin yüksek maliyetlerini atlayabilirlerse ne olur? Ya bu işi yapmaya istekli herhangi bir öğretim üyesi, engelleyici başlangıç ​​maliyetleri olmaksızın kendi hakemli dergilerini başlatabilirse? Ya burs birkaç kişi yerine çoğunluğa uygun olsaydı?

TDL Elektronik Dergiler ile öğretim üyeleri, kütüphaneler ve üniversiteler hakemli, açık erişimli bilimsel dergiler üretebilir ve bu da dünyanın her yerindeki araştırmacılara önemli bursların sunulmasını sağlar. TDL Elektronik Dergileri , Public Knowledge Project tarafından üretilen açık kaynaklı bir dergi yönetimi ve yayın yazılımı olan Open Journal Systems (OJS) tarafından desteklenmektedir .


TDL Elektronik Dergisi nedir?

Açık Dergi Sistemleri yazılımını kullanarak, TDL üyesi kurumlardaki öğretim üyeleri, yazılım veya TDL teknik yardımı için herhangi bir ücret ödemeden çevrimiçi bir dergi oluşturabilir ve yayınlayabilir (veya mevcut bir dergiyi taşıyabilir). ADS yazılımı, hakemli yayıncılığın her aşamasında, yazarların çevrimiçi gönderilerini ele almada, hakem değerlendirme sürecini yönetmede, sorunları çevrimiçi yayınlamada ve içeriği indekslemede yardımcı olur.

ADS'yi kullanarak dergi yöneticileri ve editörler şunları yapabilir:

Gönderim gereksinimlerini, akran değerlendirme sürecini ve derginin görünümünü özelleştirin

Tüm dergi yönetimi görevlerini çevrimiçi olarak gerçekleştirin

Gecikmeli açık erişim seçeneklerine sahip abonelik tabanlı bir günlük oluşturun

Kapsamlı içerik indeksleme sağlayın

ADS e-posta bildirim ve yorum araçlarını kullanın

TDL tarafından barındırılan dergiler de TDL Electronic Press'in bir parçası haline gelir ve tüm içeriğin çevrimiçi olarak geniş çapta erişilebilir olması için açık erişim toplayıcılar tarafından indekslenir.


TDL Elektronik Dergisini nasıl kurarım?

TDL Elektronik Dergi hizmeti, TDL üyesi kurumlardaki öğretim üyelerine veya personele ücretsiz olarak sunulmaktadır . Bir e-dergi oluşturmak istiyorsanız, lütfen bu formu doldurun veya [email protected] adresinden TDL Yardım Masası ile iletişime geçin . Bir TDL personeli, günlüğünüzü talep etmenize ve kurmanıza yardımcı olacaktır.

Teksas'taki herhangi bir yüksek öğrenim kurumu, Texas Digital Library konsorsiyumunun bir üyesi olabilir. Kurumsal üyelik fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Web sitemizin Üyelik bölümüne bakın.

TDL Elektronik Dergileri ile ilgili sorularım için nereye gidebilirim?

TDL Elektronik Dergileri kurma veya kullanma hakkında sorularınız varsa , TDL Yardım Masası ile iletişime geçebilir veya PKP wiki'deki Açık Dergi Sistemleri belgelerine başvurabilirsiniz .

Açık Erişim Dergileri
Mehmet Demirel 30 Kasım, 2021
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler
Arşivle
Giriş to leave a comment

DSpace 7 Demo Entities Data
DSpace 7 Demo Data