Biz Kimiz?
UniRepos çatısı altında amacımız, Üniversitelerin DSpace kullanımını ileri seviyeye taşıyacak destek ve danışmanlık hizmetlerini sunmaktır.
Hakkımızda
Açık Erişim Türkiye. DSpace Yazılım Hizmetleri
UniRepos, SelenSoft Yazılım ve Danışmanlık şirketinin, dSpace özelinde üniversite arşiv sistemleri için geliştirdiği bir hizmet ve danışmanlık projesidir. SelenSoft 2011 yılından bu yana Açık Kaynak Kodlu yazılımlarla yaptığı hizmetlerin bir kısmı için dikey çözüm alanları tanımlamış ve bu kulvarda hizmetler üretmektedir.
UniRepos çatısı altında amacımız, Türkiye'deki Üniversitelerin açık erişim sistemi olan DSpace yazılım kullanımını ileri seviyeye taşıyacak yükseltme, özelleştirme, entegrasyon, destek ve danışmanlık hizmetlerini sunmaktır.

Vizyonumuz
Bilgiyi açık bir şekilde erişilebilir ve yönetilmesi kolay hale getiren, dünyanın kullandığı Açık Erişim sistemi, dijital yayın depo yazılımı olan DSpace'i tüm üniversitelere kazandırmak, entegrasyonlarını yapmak, doğru ve düzenli şekilde çalışmasını sağlamaktır.
Misyonumuz
Aktif bir geliştirici topluluğunun becerilerini, katılımlı ve aktif kullanıcıların enerjisini ve öngörülerini ve proje üyelerinin ve kayıtlı hizmet sağlayıcılarının desteğini kullanarak üstün açık kaynaklı yazılımlar konusunda hizmet sunmaktır.
AÇIK ERİŞİM TÜRKİYE
Açık Erişim Türkiye olarak DSpace konusunda çalışıyoruz. DSpace, açık dijital depolar oluşturan akademik, kar amacı gütmeyen ve ticari kuruluşlar için tercih edilen bir yazılımdır. “Kutudan çıktığı gibi” kurulumu ücretsiz ve kolaydır ve herhangi bir kuruluşun ihtiyaçlarına göre tamamen özelleştirilebilir.
DSpace; metin, görüntüler, hareketli görüntüler, mpegler ve veri setleri de dahil olmak üzere her türlü dijital içeriğe kolay ve açık erişim sağlar. Ve yazılımı sürekli olarak genişletmeye ve geliştirmeye kendini adamış, sürekli büyüyen bir geliştiriciler topluluğuyla, her DSpace kurulumu bir sonrakinden yararlanır.
Açıkerişim Türkiye DSpace Yazılımı:
-
Kurumsal Depo kullanımı sunar.
-
Yalın, çevik ve esnektir.
-
Kurulumu ve kullanımı kolay ve basittir.
-
Daha geniş bilimsel ekosistemde tamamlayıcı hizmetlere ve araçlara genişletilebilen veya bunlarla entegre edilebilen temel bir işlev kümesi sunar.