Dspace'de isteğe bağlı adımlar
İsteğe bağlı adımlar

DSpace'de isteğe bağlı adımlar

DSpace'de bir öge ayrıca, isterseniz etkinleştirmeyi seçebileceğiniz çeşitli isteğe bağlı adımlarla birlikte gönderilir. Belirli bir sıra ile:


"Erişim" adımı: Bu adım, kullanıcının bir Öğenin bırakılması sırasında erişim haklarını değiştirmesini veya bir ambargo ayarlamasını sağlar. Bu adım ve genel olarak Ambargo seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için, lütfen Embargo belgelerine bakın.

"CC License" adımı: Bu adım, kullanıcının (isteğe bağlı olarak) belirli bir Öğeye bir Creative Commons lisansı atamasını sağlar. Lütfen daha fazla ayrıntı için Yapılandırma belgelerinin Creative Commons Lisansını Yapılandırma bölümüne bakın.

"Gönderme Aramaya Başla" adımı: Bu adım, kullanıcının harici bir hizmetten (arXiv çevrimiçi, bibtex dosyası vb.) Meta verileri aramasını veya yüklemesini ve gönderim formunu doldurmasını sağlar. Etkinleştirme ve kullanma hakkında daha fazla bilgi için, lütfen aşağıdaki StartSubmissionLookupStep'i Yapılandırma bölümüne bakın.

"İlk Sorular" adımı: Bu adım, kullanıcılara "Açıklama" adımında hangi meta veri alanlarının görüntülendiğini belirlemeye yardımcı olan basit bir "başlangıç ​​soruları" seti sorar (yukarıya bakın). Bu ilk sorular:

Birden Çok Başlık: Öğede birden fazla başlık var; Tercüme edilmiş bir başlık (seçilirse, o zaman kullanıcılardan Tanımlama adımında alternatif bir başlık istenecektir)

Önce Yayınlandı: Bu öğe daha önce yayınlanmış veya halka açık şekilde dağıtılmıştır (Seçilirse, kullanıcılardan Açıklama adımında bir yayın tarihi ve yayıncıları istenecektir).


İlk Sorular, "Önce Yayınlandı" seçili olmadığında otomatik olarak yayın tarihi atar


Lütfen, İlk Soruları etkinleştirirseniz ve kullanıcılarınız "Önce Yayınlandı" seçeneğini seçmezlerse, DSpace otomatik olarak belirli bir öğeye yayın tarihi (dc.date.issued) atayacaktır.


Bazı içerik türlerinin (örneğin, gri literatür ve hatta tez / tez için) bu yayın tarihini otomatik olarak ataması tamamen doğru olabilir. Bu nedenle, deponuz temel olarak daha önce yayınlanmamış içerik içinse, "İlk Sorular" ı etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca yalnızca belirli Koleksiyonlar için etkinleştirmeyi de seçebilirsiniz - bkz. Koleksiyon bölümüne özel bir Gönderme Süreci Atama bölümüne bakın.


Bununla birlikte, Öğe aslında başka bir yerde yayınlanmışsa, bu DSpace tarafından yanlış bir yayınlanma tarihi rapor edilmesine neden olacaktır. Yanlış bir yayınlanma tarihi için bu eğilim Google Scholar tarafından DSpace geliştiricilerine bildirilmiştir (bakınız: DS-1481), bu nedenle "İlk Sorular" varsayılan olarak devre dışı bırakılmıştır.


Bu isteğe bağlı gönderim adımlarından herhangi birini etkinleştirmek için [dspace] /config/item-submission.xml dosyasındaki adım tanımını açmanız yeterlidir. Lütfen Gönderme Adımlarını Yeniden Sıralama / Çıkarma / Ekleme bölümüne bakınız.


Ayrıca yalnızca belirli DSpace Koleksiyonları için belirli adımları etkinleştirmeyi de seçebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, lütfen bir Koleksiyona Özel Gönderme Süreci Atama bölümüne bakın.

Dspace'de isteğe bağlı adımlar
Mehmet Demirel 4 Temmuz, 2019
Bu gönderiyi paylaş
Arşivle
Giriş to leave a comment

Koleksiyona Özel Gönderme Süreci Atama
Açık Erişimde Koleksiyona Özel Gönderim